0

С ъдебните заседатели в Лондон определиха, че актьорът Кевин не е виновен по обвиненията за сексуални нападения срещу четирима мъже, съобщиха световните осведомителни агенции. 

Актьорът беше оправдан по девет обвинения, сред които сексуално нападение, принуждаване към секс без съгласие, принуждаване към секс с пенетрация. 

Спейси се разплака, когато беше произнесено решението на съдебните заседатели. Това стана навръх рождения ден на актьора, който навършва 64 години. 

Той беше обвинен, че е опипал агресивно трима мъже от 2001 г. до 2013 г. Четвъртият каза, че Спейси е правил орален секс с него, когато заспал в лондонския му апартамент. 

Актьорът отричаше всички обвинения и казваше, че те са "лудост" и "удар в гърба".

По време на съдебния процес бяха споменати редица известни имена, като Елтън Джон дори беше призован като свидетел на защитата.

Спейси, който спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Американски прелести" през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля в "Обичайните заподозрени" през 1995 г., повече от десетилетие беше художествен директор на  театъра "Олд Вик"  в Лондон (от 2004 до 2015 г.).

Британските прокурори за първи път разкриха, че срещу актьора са повдигнати обвинения през май 2022 г., като казаха, че е обвинен в пет нападения между март 2005 г. и април 2013 г. – четири в Лондон и едно в Глостършър в Западна Англия. Посегателствата са били срещу един мъж, който сега е на 40 години, и срещу други двама мъже в 30-те си години.

Миналия ноември Кралската прокурорска служба разреши още седем обвинения срещу Спейси, включващи сексуални посегателства над един мъж между 2001 и 2004 г.

Актьорът до голяма степен изчезна от публичното пространство, след като беше обвинен в сексуални престъпления преди шест години. Той загуби няколко роли, припомни БТА. 

През октомври 2022 г. Спейси спечели дело за сексуално насилие, заведено срещу него в граждански съд в САЩ. Съдебните заседатели в Манхатън, Ню Йорк, установиха, че обвинителят му не е доказал твърдението, че актьорът е упражнил нежелано сексуално насилие над него, когато е бил на 14 години.