0

Б еатрис Мутони от Кения проведе комбинирана сватбена и прощална церемония за своя годеник Мартин Гитари, който почина седмици преди планираната дата за сватбата им. Събитието се състояло в събота, 6 април, в същата църква, където влюбените трябвало да се венчаят.

Преди да се ожени, според съобщенията младоженецът се разболял неочаквано и за съжаление починал на 16 март, въпреки отчаяните усилия на лекарите да спасят живота му.

В деня на сватбата тялото на Гитари е откарано от моргата до църквата, където се е състояла сватбата, и след това е отнесено до гробището в Рукеня, където е погребано, пише Туко. По време на церемонията Беатрис, облечена в бяла рокля, произнесе трогателна реч, отдавайки почит на своя любим.

"Искахме да се оженим, но Господ го отне. Днес е денят на погребението и трябваше да си разменим пръстените в моргата", казва Беатрис.

Отец Сами Ньороге, който беше поканен да извърши церемонията, каза, че за първи път е свидетел на подобно събитие.

По време на церемонията в ролята на младоженеца влезе внукът на Гитари, който е кръстен на дядо си. Мутони почерпи момчето с торта и прекара деня в компанията на семейството и приятелите, дошли да я подкрепят.