0

Б ерлинската полиция отново се впусна в издирване на предполагаем лъв на свобода, но както при широкомащабното издирване на диво животно преди две седмици, това се оказа фалшива тревога, съобщи ДПА.

Полицията откри, че този път става дума за плюшено животно. Предния път животното се оказа дива свиня, а не лъв.

Разтревожен мъж се обадил в полицията във вторник, мислейки, че е видял хищника в парк в Берлин. След това веднага е изпратен патрул, който бързо установил, че животното не е истинско.

От полицията казаха, че животното е лежало неподвижно върху разпределителна кутия в оградената зона на парковата администрация, предаде БТА. Като доказателство представителите на реда направиха снимка на плюшената играчка, която публикуваха в социалната мрежа "Екс", по-известна със старото си име "Туитър".

По този начин властите на шега припомниха за предишната мащабна операция по издирването в Берлин и Бранденбург на предполагаема лъвица, която се оказа дива свиня. Двудневната операция по търсене на животното започна в ранните часове на 20 юли, а на следващия ден беше установено, че няма лъвица на свобода. По-късно лабораторните анализи потвърдиха това.