0

Н ай-богатият човек в Индия ще пръсне 600 млн. долара са сватбата на сина си с дъщерята на индийски милионер.

Състоянието на Мукеш Амбани се оценява на 120 милиарда долара, което го прави 11-ият най-богат човек в света. Семейство Амбани не се свени да пръска екстравагантно парите си, независимо дали за най-скъпия дом в света – 27-етажен небостъргач, който се извисява над Мумбай – или за най-скъпата сватба в Индия. През 2018 г. милиардерите похарчиха точно 100 милиона долара за сватбата на дъщеря, на която пя Бионсе.

Сега семейство Амбани плаща за шест месеца тържества, които ще завършат със сватбата на най-малкия им син, 29-годишния Анант Амбани, с Радхика Мърчант, дъщеря на фармацевтичен магнат, надминаха и най-смелите въображения по отношение на показни прояви на богатство и лукс.

Същинската брачна церемония ще се състои в рамките на тридневно събитие в Мумбай. Сред гостите на събитието ще бъдат премиерът на Индия Нарендра Моди, Хилари Клинтън, Борис Джонсън, Тони Блеър, Дейвид и Виктория Бекъм и Ким и Хлои Кардашиян, заедно с всички най-големи звезди на Боливуд като Шах Рук Хан. Слухове твърдят, че сред певците на сватбата ще са Адел и Дрейк.

През май, когато беше беше сватбеният круиз с 800 гости около Средиземно море, струващ 150 милиона долара, семейството нае едни от най-известните изпълнители в света, сред които Андреа Бочели, Кейти Пери, Backstreet Boys и Питбул. Празненствата на борда бяха толкова шумни, че местните жители в италианския град Генуа извикаха полицията заради шума.