0

Н ай-богатият човек в света, основател на SpaceX, Tesla и собственик на Twitter, Илон Мъск е нелегален мигрант, който е фалшифицирал дипломата си, за да остане в САЩ. Това твърдят разследващите от организацията Capitol Hunters. По тази причина те искат той да бъде лишен от американското си гражданство.

Според организацията Мъск Той няма бакалавърска степен по физика или друга специалност. Напуснал е училище през 1995 г. и е влязъл като нелегален мигрант в САЩ.

Мъск е роден и израснал в Претория, административната столица на Южна Африка. На 17-годишна възраст заминава за Канада, където постъпва в университет, а на 19-годишна възраст се озовава в САЩ, в Университета на Пенсилвания. Capitol Hunters се хващат именно за периода от живота на милиардера от напускането на Претория до пристигането му в Пенсилвания. В много интервюта Мъск е говорил за младините си, но според разследващите от организацията, той непрекъснато разказите си и датите.

Ако фактите, представени от Capitol Hunters, са верни, тогава Мъск може не само да бъде лишен от гражданство, но и да бъде изгонен от страната, тъй като фалшифицирането на документи за промяна на имиграционния статут в Съединените щати е сериозно престъпление.