0

П овече от сто огнестрелни оръжия бяха откраднати от магазин в югозападната част на американския щат Мичиган, след като управителят бе заплашен с оръжие пред дома си и бе принуден да разкрие как да бъде изключена алармата, предаде Асошиейтед прес.

Оръжията са открити и двама мъже са били арестувани миналия петък, ден след дръзкия обир, става ясно от внесени от документи, внесени в съда от федерален агент. Двамата арестувани са братя.

Управителят на магазина разказал пред следователи, че миналия четвъртък вечерта бил пресрещнат, очите му били превързани и бил поставен на задната седалка на автомобил, каза агент Малъри Кембъл от Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и взривни вещества. "Едно от лицата насочило оръжие към главата му и го накарало да разкрие паролата за алармата в магазина", добави тя.

На кадри от видеозапис от магазина се вижда как мъж изключва алармата и пълни два хладилни контейнера със 123 огнестрелни оръжия.

Следователите научили името на един от заподозрените, след като той се опитал да прехвърли пари от банковата сметка на управителя чрез приложение за плащане, каза Кембъл. По думите ѝ двамата арестувани мъже са направили самопризнания пред следователи по време на разпит.