0

П ропалестински активист предизвика страшен хаос в ресторант на „Макдоналдс“, след като пусна стотици мишки в заведението, пълно с хора.

Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват мъж, който държи фалшиви табели с номера, на които пише „PAIISTN“ и „Свободна Палестина“, докато пристига с колата си в ресторант на веригата в британския град Бирмингам. Мъжът, носещ палестинско знаме около главата си, отвори багажника на колата си и грабна кутията с гризачи, преди да влезе във веригата за бързо хранене и да хвърли оцветените в палестинското знаме мишки на пода. На видеото се чува как мъжът вика „Свобода за Палестина“ и „По дяволите Израел“.

Действията му са част от огромна вълна от недоволство на Острова срещу „Макдоналдс“ и призиви за бойкот на ресторантите. Веригата предложи безплатно да храни израелската армия, което предизвика гнева на защитниците на Палестина.

На подобна акция са подложени и веригата кафенета „Старбъкс“ и филмовата компания „Дисни“, които също обявиха подкрепата си за Израел във войната в Ивицата Газа.