0

Ж ена, която беше ухапана от домашното си куче, разви сепсис и всичките й пръсти и палци бяха частично ампутирани, съди парамедиците, след като я посъветваха да остане вкъщи и да вземе парацетамол.

Мишел Елис, на 45 години от Плимут, беше ухапана два пъти от семейното куче по дясната си китка и външната страна на предмишницата. Семейството й извикало линейка два дни по-късно, след като разви ла„ грипоподобни симптоми“. Парамедиците я посетили в дома й и я посъветвали да си остане вкъщи и да пие парацетамол, за да се оправи.

Но състоянието й се влошава и на следващия ден тя е откарана по спешност в болница, където се оказало, че страда от мултиорганна недостатъчност. Жената била поставена в изкуствена кома и била диагностициран със сепсис. Наложило се лекарите да извършат ампутации на части от всичките й десет пръста.

Сега госпожа Елис, майка на четири деца, предприема съдебни действия срещу парамедиците за обезщетение за над над 400 000 долара, твърдейки, че небрежността на лекарите е довела до тези усложнения, които ще й оставят последици за цял живот.