0

П реустановява се приемането на всякакви пратки за Израел. Това обявиха от „Български пощи“.

Оттам уведомиха, че спирането на пратките е поради отменени полети на авиопревозвачите и невъзможност за експедиране. Забраната важи до възстановяване на полетите с източносредиземноморската държава.

Самолети

До решението се е стигнало, след като наскоро авиокомпания „България Еър“ стана последната, която обяви, че прекратява полетите си до Тел Авив. Преди това полетите бяха спрени от „Райън Еър“ и „Уиз Еър“, както и от израелския национален превозвач „Ел Ал“. Пратките до последно са били експедирани по самолетите на „България Еър“, но от събота това вече не е възможно.

В пощите към момента има минимално количество приети от податели, но незаминали към Израел пратки – както препоръчани писма, така и колети, научи „Телеграф“.

От пощите възнамеряват да задържат пратките за няколко дни, в случай че полетите бъдат възстановени. В противен случай те ще бъдат върнати на подателите.

Съдържание

Пратките, както колетни, така и писмовни от и до Израел, са сред често обработваните от „Български пощи“. Причината е голямата диаспора израелци с българско гражданство. Сред най-често изпращаните писмовни пратки са документите.

Сред колетите пък изобилства от характерните за у нас лютеница, луканка, както и хранителни добавки. Различни по вид подправки характерни за българската кухня също могат да се открият в кашоните.

Не са малко и личните вещи, сред които подаръци и книжки за деца.