0

З аплаха за три взривни устройства беше изпратена то летище Таоюан в тайванската столица Тайпе, за да попречат на посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, пише вестник " Huanqiu shibao ".

В текста на писмото се казва, че "за да се предотврати посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, на летището са поставени три взривни устройства". Администрацията на летището е реагирала своевременно, като е уведомила службата за сигурност на въздушното пристанище, Министерството на транспорта, Гражданска въздухоплавателна администрация и полицията. Към момента служителите на реда установяват автора на съобщението. Не е обявена евакуация на аеродрума, но служителите са призовани да бъдат възможно най-бдителни.

По-рано през деня стана известно, че пратеникът на Китай в ООН Джан Джун е предупредил Вашингтон за последиците от посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван. Той отбеляза, че това ще подкопае отношенията между Пекин и Вашингтон. “Тайван е неразделна част от Китай, този въпрос е "червена линия", която китайската страна няма да позволи на никого"да премине”, предупреди той.