0

М ъжът, стрелял по кучкаря Райън Фишер и похитил домашните любимци на Лейди Гага миналата година, беше осъден на 21 години затвор.

Джеймс Хауърд Джаксън е един от тримата мъже, които са участвали в отвличането на френските булдози на известната изпълнителка. Джаксън се призна за виновен в опит за убийство пред прокурорите от Лос Анджелис. Според споразумението със съда той е отговорен за хладнокръвния акт на насилие.

Докато очакваше правосъдие във федерален арест, Джеймс Хауърд Джаксън бе освободен по грешка, но по-късно бе отново върнат зад решетките.

Разследващите са на мнение, че целта на похитителите не е била Лейди Гага, а мотивът за извършеното престъпление е стойността на френските булдози на звездата на черния пазар, която може да достигне хиляди долара. Според детективите крадците на кучета не са били наясно, че откраднатите питомци принадлежат на Лейди Гага.

Кучкарят на Лейди Гага - Райън Фишер бе прострелян, докато разхожда в парка булдозите Густав, Коджи и Азия. По-късно домашните любимци бяха върнати на певицата от жена, която ги открива по случайност. Самоличността на жената и мястото, на което бяха са намерени кучетата, не бяха съобщени от съображения за сигурност. Райън Фишер оцеля след атаката, но загуби част от белия си дроб.