0

Н евиждано досега видео, записано на 6 януари 2021 г., разкри гнева на Нанси Пелоси срещу протестиращите, които нахлуха в сградата на Капитолия.

Записът, пуснат от CNN показва председателят на Камарата на представителите Пелоси, заплашва, че ще набие тогавашният американски държавен глава Доналд Тръмп. 

Клипът започва с Пелоси  в кабинета си, гледайки как Тръмп изнася разгорещена реч по време на митинга си „Спрете кражбата“, в който той обеща никога да не признае изборите и призова поддръжниците си да нападнат Капитолия.

Пелоси отбелязва, че „това, което прави, е много опасно“, след което шеговито казва на помощниците си да предадат на Тръмп „ако той дойде тук, ние отиваме в Белия дом“, което предизвика смях. След това говорителят поглежда през прозореца към търговския център и отбелязва голямата тълпа от последователи на Тръмп.

Началникът на кабинета на Пелоси Тери Маккълоу я информира, че Тайните служби са разубедили Тръмп да ходи в Капитолия, защото нямат ресурсите да го защитят там, но тя отбелязва, че „това може да се промени“. „Ако той дойде, ще го набия. Чаках да нахлуят в Капитолия. Ще го набия и ще отида в затвора и ще бъда щастлива“, заплашва Пелоси.

Тръмп в крайна сметка не се присъедини към последователите си, които нахлуха в сградата на американския конгрес на 6 януари 2021 г. И до ден днешен обаче срещу него се води разследване за това, че е бил подстрекател на безредиците.