0

У краинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение, че продължават боевете в Соледар, малък град в Източна Украйна, който руската наемническата групировка "Вагнер" твърди, че е завладяла, и че украинските сили все още удържат фронта в района, предаде Франс прес.

"Терористичната държава и нейните пропагандисти се опитват да претендират, че "са постигнали някакви успехи при Соледар", каза Зеленски и добави, че "въпреки това боевете продължават".

"Правим всичко, без да спираме дори за един ден, за да укрепим украинската отбрана" в източната Донецка област, каза Зеленски и отбеляза, че украинските сили "удържат фронта" по Донецкото направление.

В изявление във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че руската армия понася големи загуби в опит да превземе Соледар и да прекъсне логистичните вериги на украинските войски към стратегическия град Бахмут. Последният е ключова цел на руската офанзива, тъй като превземането му ще отвори пътя на Москва за овладяването на цялата Донецка област, посочва Ройтерс.