0

С тените на операционната зала в болницата на италианския град Ченто има какво да разкажат, тъй като лекарите в нея онемяха. Рутинна операция за поставяне на пейсмейкър шокира всички.

Баба на 106 години се събуди по време на операция и проговори. Айде Боргати е трябвало да бъде в безсъзнание, хваната от силата на упойката, но по неизвестна причина столетницата отворила очи и уста.

Италианката започнала да говори с лекарите и ги впечатлила с бистрия си ум и знания. Разказала им за живота си, започнат в самия край на Първата световна война, пише NOVA.

„Нейният жив ум, ясна мисъл и памет са наистина впечатляващи“, заяви ръководителят на екипа д-р Сасони. Той съобщи, че неговата пациентка по време на операцията му е разказала за живота си, който е започнал в самия край на Първата световна война.

„Нейният разказ беше все едно си отворил учебника по история, а аз признавам си съм любител на италианската история през 20 век“, добави лекарят.

Айде Боргати е в изключително добро състояние, въпреки възрастта си, заявиха кардиолозите, извършили интервенцията в болницата на град Ченто.

При изписването д-р Сасони и г-жа Боргати си пожелаха да се видят отново след 10 години, за да сменят пейсмейкъра.