0

Л ихи Лапид, съпругата на израелския премиер Яир Лапид, който остава на поста до сформирането на нова коалиция и правителство, изпрати предупредително писмо, в което казва, че възнамерява да заведе дело за клевета срещу равина Тобиас Сингер.

Сингър, който е основател и лидер на организацията Outreach Judaism ("Просветляващ юдаизъм"), е известен с безкомпромисната си борба срещу мисионерската дейност сред евреите. Равинът, който има американско гражданство и постоянно живее в Пенсилвания, публикува видео, в което твърди, че родената в еврейка Лиха Лапид не изповядва юдаизъм, а християнство.

„Видеото, което публикувахте във вашия канал в YouTube, което има близо 30 000 гледания, е умопомрачителна работа за изработване на злонамерен, неоснователен заговор“, пише съпругата на израелския премиер на равина.

Лихи Лапид, в досъдебна заповед, поиска Сингер да премахне "дискредитиращата информация", както и парично обезщетение, като морална компенсация. В противен случай тя заплашва равина със съд.