0

Т ранссексуален мъж спира да приема тестостерон, за да има бебе, след като партньорката му открива, че не може да има деца.

Калеб Болдън от Чатърис, Кеймбриджшър, започна да преминава от жена към мъж преди шест години - по същото време, когато започва да се опитва да има дете от партньорката си Ниам Болдън.

Тя претърпява три спонтанни аборта и мъртво раждане на близнаци в 23-та и 27 седмица, преди да й кажат, че вероятно никога няма да има деца.

Вместо да плати приблизително £70 000 за Ниам, за да получи частно лечение за безплодие, Калеб спира ежедневните си инжекции с тестостерон и използва донор на сперма.

Шест месеца по-късно жената, която искаше да стане мъж, забременява с помощта на донор на сперма, когото намира в социалните медии, а дъщеричката им Исла-Рей Болдън се ражда през май.

Въпреки че понася неприятни коментари от непознати докато е бременен, Калеб обича да бъде баща, не съжалява и казва, че ще го направи отново.

“Искам другите транс хора да знаят, че е добре да носят дете”, споделя младият татко. „Ние не се различаваме от всички други хора, само защото сме родени с биологично различен пол, това не означава, че трябва да се тревожим или да се затваряме.“