0

Ж естоки сблъсъци между депутати на опозиция и управляващи в парламента.

Драматични сцени се разиграха в парламента на Малдивите в неделя, когато избухнали жестоки сблъсъци между правителствени и опозиционни депутати за одобрението на нови министри.

СТРАШЕН ЕКШЪН: Депутати се млатиха в парламента

Хаосът настъпил, след като опозиционната Малдивска демократическа партия (МДП) решила да откаже одобрението на парламента за четирима членове на кабинета на новоизбрания президент Мохамед Муизу преди гласуването.

Членове на управляващия Национален народен конгрес (PNC) и Прогресивната партия на Малдивите (PPM) в отговор организирали протест, възпрепятствайки хода на парламентарната сесия.

Въпреки че партията на управляващата коалиция формирала правителството, те не се радвали на мнозинство в парламента, който все още е под контрола на Малдивска демократическа партия на бившия президент Ибрахим Мохамед Солих.

Депутати от правителството били забелязани да прекъсват процедурата, като надували клаксони до оратора, за да го спрат да говори на специалната сесия.

НЕВИЖДАНО МЕЛЕ: Политици се млатиха по време на митинг (ВИДЕО)

Видеозаписи от парламента показват как двама депутати се сбиват.

Един от тях получил наранявания по главата, след като двамата се строполили до подиума за говорене по време на физическата свада. Той е откаран по спешност в близката болница с линейка.

Малдивска демократическа партия защити действията на своя представител, наричайки ги акт на самозащита.

След сбиването членове и поддръжници на управляващата коалиция организираха протест пред парламента, настоявайки за одобрението на министрите.

ЦИРКЪТ НЯМА КРАЙ: Ръкопашна схватка между депутати в парламента

Коалицията също така внесе вот на недоверие срещу председателя Мохамед Аслам и заместник-председателя Ахмед Салем.