0

О коло 207 мафиоти бяха осъдени на общо 2200 години затвор по обвинения, вариращи от убийство и изнудване до трафик на наркотици и пране на пари в Италия. На състав от три жени съдии бяха нужни близо два часа само за да прочете присъдите, издадени на обвиняемите, сред които е и бивш сенатор, началник на полицията и местни съветници, предава Mirror.

Сред заловените мафиоти се отличава името на Паскуале Бонавота, който носил фалшиви документи, когато бил арестуван. Друг мафиотски бос бил хванат, докато работел като готвач в италиански ресторант в Сент Етиен, Франция. А друг бил заловен, когато полицията нахлула в автомивката му в Мюнхен, Германия.

Те включват 132 души, арестувани един ден през май при акции на над 150 адреса, включително осем европейски държави, Бразилия и Панама. Те бяха проследени от елитна полицейска част, известна като Cacciatori – ловците. Салваторе Колучио беше арестуван през 2009 г. в Калабрия след четири години бягство. Съобщава се, че е намерен в специален бункер, оборудван с генератор, климатик и хранителни запаси.

Процесът срещу мафиотите предложи невиждана досега представа за работата на Ндрангета, която до тази седмица се смяташе, че печели по 49 милиарда евро годишно. Бандата, чието име се превежда като общество на мъже на честта, от десетилетия от десетилетия е една от най-силните организации в Италия, контролирайки повече от 80% от търговията с кокаин в Европа.