0

С еверна Корея "e екзекутирала около 30 служители" за това, че не са успели да предотвратят смъртта на 4000 души по време на огромните наводнения, които заляха страната миналия месец, предава южнокорейският канал Chosun TV.

Медията припомня, че Ким Чен Ун публично е заплашил да накаже, които не са си изпълнили задълженията и са станали причина за трагедията. Съобщава се, че Северна Корея е екзекутирала между 20 до 30 души. „Беше установено, че 20 до 30 служители в засегнатия от наводнение район са били екзекутирани по едно и също време в края на миналия месец. Сред тях е и уволненият партиен секретар на провинция Чаганг Кан Бонг Хун“, твърди Chosun TV.

Северозападната провинция на страната наскоро беше засегната от опустошителни наводнения, които оставиха хиляди жители без дом и много загинали и ранени. Държавните медии на Северна Корея съобщиха миналия месец, че последните проливни дъждове са оставили 4100 къщи, 7410 акра селскостопански ниви и множество други обществени сгради, структури, пътища и железопътни линии наводнени .