0

Д ве жени бяха „наранени“ и „унизени“, след като бяха изгонени от полет, защото са „прекалено големи“, а от компанията им казали да си купят по две места.

Ейнджъл Хардинг и нейна приятелка били свалени от полета на Air New Zealand от Напиер до Окланд, след като стюардесата се скарала с тях и и изгонила. Когато я попитали защо стюардесата отговорила: „Трябваше да резервирате четири места, по две за всяка от вас“, каза г-жа Хардинг пред 1News.

След като двете жени, които се нуждаеха от инвалидни колички поради медицински проблеми, слезли от самолета, те били отделени от другите пътници. Служител на Air New Zealand стоял до тях. На жените било казано, че ще трябва да резервират отново и то за друг ден.

След скандалната случка говорител на Air New Zealand каза:„Ние се ангажираме да се отнасяме към всички клиенти с уважение и достойнство и се извиняваме, че тези клиенти са имали неприятни преживявания по време на наш полет. Ще продължим да работим директно с клиентите, за да отговорим на техните желания“.