0

60-годишен мъж инсценира смъртта си, за да провери колко хора ще се съберат, за да го оплачат.

Бразилецът Балтазар Лемос искал да стане свидетел на погребението си, тъй като мъжът работи като церемониалмайстор и през живота си е присъствал на стотици погребения. Правело му впечатление, че някои от покойниците са изпратени в последния им път само от няколко души, докато на погребенията на други се събират стотици хора.

Лемос решил да провери колко хора ще отидат да се сбогуват с него.

В началото на януари той публикува на страницата си във Facebook снимка от болница в Сао Пауло. А на следващия ден качва ново съобщение. „В този тъжен ден Балтазар Лемос ни напусна. Скоро ще споделим повече информация“, гласи поста на бразилеца.

Семейството на мъжа било шокирано от новината. Един от племенниците му се втурнал в болницата, за да разбере какво се е случило. От персонала на лечебното заведение обаче му казват, че нямат информация за хоспитализацията на Лемос. Приятели на мъжа разпространили трагичната новина в социалните мрежи, изказвали съболезнования и питали за причината за смъртта.

Те обаче не получили обяснение, но били информирани за часа и мястото на възпоменанието и погребалната церемония.

На 18-и януари близки и приятели на мъжа се събрали в малък параклис в родния му град, за да се простят с него.

Изведнъж гласът на Лемос се чул в залата, много от присъстващите започнали да плачат. Помислили, че той е записал прощалната си реч предварително.

Няколко мига по-късно обаче вратите на олтара се отворили и „живият покойник“ се появил пред гостите. Присъстващите били потресени, не знаели как да реагират.

Веднага след като Лемос обяснил, че е инсценирал смъртта си, гостите го обвинили в безсърдечност заради „нелепата шега“.

Лемос ги уверил, че не е искал да ги нарани, но това бил единственият начин да разбере кой ще го оплаква след смъртта.

След като се появи новината за шегата, направена с лош вкус, много потребители в социалните мрежи, сравниха измамата на Балтазар със сцени от „Приятели“, в които Рос Гелър предприема същия ход, предаде DailyMail.