0

Б ивша стажантка в американската телевизия NBC твърди, че мъж, който наскоро е бил топ изпълнителен директор на CNN, я е нападнал сексуално, докато са отразявали Олимпийските игри през 1996 г. в Атланта, според шокиращо ново дело.

Арти Раджараман, сега на 47 години, твърди, че по време на триседмичен престой като асистент в продукцията на NBC, Майкъл Бас - тогава координиращ продуцент на шоуто "Днес", назначен да отразява Олимпиадата - я е примамил в хотелска стая и я е нападнал, според съдебно дело подадена във Върховния съд на Манхатън срещу, NBC/Universal Media.

Множество старши служители на NBC са се гаврили с по-младите служители по това време, твърди Раджараман в иска. През юли 1996 г. Раджараман, по това време 20-годишна студентка, се прибирала вкъщи в 5 сутринта след вечеря и напитки с Бас и техния екип, когато й се наложило да използва тоалетната. Раджараман твърди, че е била „подмамена“ от шефа си да отиде да използва тоалетната в хотелския му апартамент, където според съдебните документи са отседнали жена му и новороденото му дете.

Тя обаче скоро осъзнала, че е сама с шефа си в хотелската стая, а Бас „започнал да я целува и опипва без нейното съгласие“, а след това бръкнал „под ризата й полата й“.

Говорител на NBC каза, че компанията разглежда жалбата. Обвиненият Бас пък отказа да коментира заведеното дело срещу него.