0

И ндийската полиция откри труп на мъж, който е пропътувал незабелязано в продължение на 900 км през Северна Индия, заключен в тоалетната на влак.

Те смятат, че мъжът се е качил на влака дни преди той да потегли от щата Бихар и е умрял в тоалетната, след като е заключил вратата.

Служителят на железопътната полиция Рам Сахай заяви пред АФП, че са отворили вратата в неделя, след като пътниците се оплакали от миризмата.

По това време влакът Сахарса-Амритсар Джан Сева Експрес е пътувал близо 24 часа от началната си точка. Цялото пътуване продължава 35 часа.

Индийските медии съобщиха, че влакът е закъснял с почти пет часа, докато служителите се опитвали да установят самоличността на мъртвия мъж, преди пътуването до Амритсар да бъде възобновено.

"Все още не знаем нищо за този човек", каза Сахай, който е командирован в Шахджаханпур в щата Утар Прадеш, където е направено ужасното откритие.

"Вероятно е влязъл във влака, когато той все още е бил паркиран в гарата, и е умрял сам два или три дни преди тялото му да бъде открито", каза той.

Санджай Рай, лекар в железопътната болница, заяви пред The Times of India, че мъжът "е починал, след като вероятно е изпаднал в кома".

Властите са разпространили плакати на изчезналия мъж по железопътните гари в Бихар.

Всяка година в Индия десетки хиляди мъртви тела остават непотърсени и неидентифицирани. Обикновено те се кремират от полицията след три дни, след като се положат усилия да се идентифицират всички близки или роднини на починалия.