0

З ловеща находка беше намерена в Кения. Властите изровиха най-малко 21 тела, за които се смята, че са членове на култ към гладна смърт.

Твърди се, че пастор Макензи Нтенге е наредил на последователите на Международната църква Good News да не ядат, за да „срещнат Исус“.

Полицаите ексхумираха мъртвите в гора край крайбрежния град Малинди, но подчертаха, че тепърва ще вадят още тела. Миналата седмица 15 измършавели членове на църквата бяха спасени от властите, но четирима починаха, преди да стигнат до болницата.

Оцелелите - седем мъже и четири жени на възраст от 17 до 49 години - бяха откарани в болница, трима от които в критично състояние.

Чарлз Камау, служител по криминални разследвания в подокръг Малинди, каза: „Те са гладували, след като са били радикализирани от определен член на църква, който им е казал, че работата им в този свят е свършена. Те са чкали да умрат и да се срещнат с Бог".

След това кенийската полиция обяви, че е ексхумирала тела в петък, след като маркира петна от земята с пръчки и жълта лента.

Източник каза на АФП в събота, че най-малко три деца са сред жертвите. Полицията нахлу в гората, след като получи сигнал за „ граждани, умиращи от глад под претекст, че ще се срещнат с Исус“.