0

Н е съм готов да убивам за каквито и да е идеали. Това са последните думи на известния руски рапър Иван Петунин. След тях той се самоубива, тъй като получава повиквателна за частичната мобилизация, предаде Daylimail.

Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис.

"Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат", казва рапърът в предсмъртното си послание.

Вълната от недоволство заради мобилизацията расте в Русия. Рейтингът на Владимир Путин спадна, а хиляди мъже се опитват да напуснат страната, за да не се окажат на форнта в Украйна.