0

И зпълнителният директор на Meta (Facebook) Марк Зукърбърг заяви наскоро, че международната научна гилдия е поискала от платформата му да „цензурира“ публикации за COVID-19, които в крайна сметка се оказали „спорни или верни“.

В коментарите си по време на епизода на „Lex Fridman Podcast“ Зукърбърг обсъди „проблемите и предизвикателствата“ при изпълнението на политиките на неговата платформа за премахване на „дезинформация“.

Като пример Зукърбърг каза: „Просто вземете някои от нещата около COVID по-рано по време на пандемията, където имаше реални последици за здравето, но нямаше време да проверим напълно куп научни предположения и, за съжаление, мисля, че голяма част от хората в научните среди се забъркаха в проблеми, заради полуистини".

Зукърбърг добави, че лекари са поискали от него :куп неща да бъдат цензурирани, които след това се оказаха по-спорни или верни“.

Той призна на Фридман, че вярва, че исканията, отправени към него от научната общност, накърняват доверието на обществото в лекарите. „Това наистина подкопава доверието“, добави той.