0

В Москва почина Владимир Жириновски, сякаш вечният лидер на парламентарната партия ЛДПР. Той беше на 75 години. Жириновски прекара повече от 30 години в голямата политика. В началото на февруари той бе хоспитализиран в Централната клинична болница с коронавирус.
"Владимир Волфович Жириновски почина след тежко и продължително боледуване", съобщи председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в канала си в Telegram.
На 25 март медиите погрешно съобщиха за смъртта на лидера на ЛДПР. След това Володин бързо отрече смъртта му, а партията обеща да съди медиите, които първи са съобщили за смъртта на Жириновски.


Жириновски често бе наричан "политически клоун" и прадядо, популист и антизападняк, евреин и антисемит, женомразец и любимец на женския електорат. Някои му се присмиваха и го презираха, други му се възхищаваха, за него се разказваха вицове.
"Човек, който дълбоко разбираше как функционира светът и предвиждаше много неща", пише Володин. - Неговата личност е толкова мащабна, че без него е трудно да си представим историята на развитието на политическата система на съвременна Русия."
След минута мълчание Думата прекъсна заседанието си за един час, съобщава Интерфакс.