0

С борник с речи, включващ и послание към французите, на украинския президент Володимир Зеленски ще бъде публикуван през май във Франция, предаде Франс прес, като се позова на издателската къща "Грасе".

Сборник с речи, включващ и послание към французите, на украинския президент Володимир Зеленски ще бъде публикуван през май във Франция, предаде Франс прес, като се позова на издателската къща "Грасе".

"Издателство "Грасе" обявява есклузивната публикация на книга на президента Зеленски, съставена от подбрани речи и от непубликувано досега негово послание към французите.

Тази книга ще бъде първо световно издание на неговите речи", посочва издателската къща в съобщение до Франс прес. Заглавието на книгата засега не се съобщава.

"Всички печалби от продажбата на книгата ще бъда прехвърлени на организация в подкрепа на украинския народ, ръководена от посолството на Украйна в Париж", се допълва в съобщението на издателската къща.

Володимир Зеленски, който е бивш комедиен актьор и който е на 44 години, е украински президент от 2019 г. От началото на руската инвазия в Украйна в края на февруари Зеленски въплъщава съпротивата и решимостта на своя народ пред Москва.