0

Р уският президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да търси "дипломатически решения" на фона на напрежение със Запада заради Украйна, но категорично подчерта, че интересите на страната не подлежат на преговори.

"Нашата страна винаги е отворена за пряк и честен диалог, за търсене на дипломатически решения на най-сложните проблеми", каза Путин във видеообръщение по повод Деня на защитника на отечеството, който е официален празник в Русия. Той обаче добави: "Интересите на Русия, сигурността на нашите граждани не подлежат на преговори за нас".

Междувременно стана ясно, че заради украинската криза състоянието на 23-мата най-богати руски бизнесмени е намаляло с 32 млрд. долара от началото на ескалацията на конфликта в Украйна. Членът на борда на директорите на Sibur и Novatek Генадий Тимченко, чието състояние е намаляло с почти една трета през 2022 г., оглави списъка на най-бедните милиардери в Русия, съобщава Блумбърг. Според индекса на милиардерите на Блумбърг Леонид Михелсон, председател на борда на директорите на Новатек, е загубил 6,2 млрд. долара от началото на годината, а състоянието на Вагит Алекперов, президент на Лукойл е намаляло с 3,5 млрд. долара. Като цяло богатството на 23-мата най-богати хора в Русия е намаляло до 343 млрд. долара от 375 млрд. долара в края на 2021 г.