0

Л идерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров, чиито войници имат основна роля в боевете в Мариупол, заяви, че Москва няма да прави отстъпки във войната в Украйна.

В Телеграм той намекна, че главният преговарящ от руска страна за прекратяване на огъня с Украйна, Владимир Медински, се е объркал, когато заяви в Истанбул, че двете страни са направили крачки напред към споразумение. "Няма да правим никакви отстъпки. Господин Медински явно се е объркал, даде неправилна формулировка. Ако мислите че Путин ще се откаже от това, което е започнал, това не е вярно", каза Кадиров.

Преди това, по време на мащабно събиране на военни сили в Грозни, Кадиров заяви: "Трябва да завършим започнатото, да не спираме. Трябва да влезев в Киев. Ако бяхме (чеченците, бел. ред.) оставени близо до Киев, тогава съм повече от сигурен, че щяхме да влезем и да подредим нещата. Да възстановим реда е едно, но ние сме длъжни да унищожим тези бандеровци и нацики тройно. Ще кажа още веднъж на всички врагове, че ние не намаляваме, ние се множим. И нашите съмишленици стават все повече и още!".