0

Р уската армия нанесе артилерийски удари по региона на Кривой Рог в Днепропетровска област, обяви местната управа в Телеграм. Градът е от голямо значение за управляващите в Киев, тъй като е родното място на президента Володимир Зеленски.

„Сирените за въздушно нападение се включиха два пъти в региона през нощта. Врагът отново удари региона на Кривой Рог“, написа в Валентин Резниченко, ръководител на Днепропетровската областна военна администрация.

Междувременно петима цивилни загинаха, а 12 бяха ранени при украинска бомбардировка в източния сепаратистки град Донецк, „В резултат на бомбардировките от украинските сили петима души бяха убити, а други 12 бяха ранени в Донецката народна република“, се казва в изявление на местните власти, публикувано в Телеграм.

Донецк е де факто столицата на самопровъзгласилата се република Донецка народна република (ДНР). Частично контролиран от проруски сепаратисти от 2014 г., регионът е обект на ожесточени битки украинската армия и сепаратистите. Конфликтът беше и една от причините за начало на военния конфликт с Русия.