0

Р усия е разпоредила Мариупол да бъде подготвен за военен парад на 9 май, отбеляза съветникът на кмета на града Петър Андрюшенко в социалната мрежа Фейсбук. 

Според нашата информация Константин Иващенко е получил заповед да почисти част от централния квартал на града от развалините и телата на загиналите, за да осигури парада на 9 май. Съдейки по целия набор от данни, окупаторите планират да проведат „карнавал на победата“ в Мариупол на 9 май, ако „специалната операция“ успее, заяви Андрюшенко.

Според съветника няма нито техника, нито достатъчен брой хора за това, така че руската поръчка може да бъде осуетена. 

Украинският град Мариупол е под обсада от началото на март, но все още не се е предал. Снощи беше потвърдено, че украинските войски продължават да се бият, за да запазят града. 

Днес стана известно, че 36-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна пробива, за да се присъедини към полка на Националната гвардия „Азов“.

Според Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, благодарение на това морските пехотинци избегнаха поражението на части и сериозно укрепиха зоната си за отбрана.