0

Д вама шофьори от Благоевградска област са в неизвестност след пожара на ферибота „Юрофели Олимпия“ в Йонийско море, потвърдиха за „Телеграф“ техни близки.

Единият от тях е 53-годишният Васил Асенов, който от две години работи в пловдивската фирма, чиито 32 камиона изгоряха по време на огнените пламъци. Той трябвало да пътува за Бриндизи, да остави пълно ремарке и да остави празно. Очаквала се стока. От вчера членове на неговото семейство пишат по различни групи във Фейсбук, за да търсят информация. Появили се различни версии, но до момента няма нито една потвърдена на 100%.

„Баща ми замина в четвъртък следобед. Майка ми се е чула с него около час преди да отпътува с ферибота. Бил е на терминала и е чакал да се качи. В момента той е все още в списъка на издирваните, но вчера получих информация, че е бил качен при евакуация на военен хеликоптер заедно с друг човек на име Рангел. Тази информация съвпада и с думите на няколко колеги на баща ми“, разказа пред „Телеграф“ дъщерята на Васил – Ванеса.

Пред познати на семейството колега на Васил разказал, че той спасил дете, но от там нататък следите му се губят. Дали шофьорът все още е на кораба не се знае.

Бившият работодател на Асенов Саша Кирилова разказа, че късно снощи се е свързала с представител на фирмата – собственик на ферибота „Грималди“, който обясни, че ако има някой останал на кораба, вероятността той да е жив е нулева. Предстои той да бъде издърпан на сушата и да срежат палубата.

От два дни няма контакт и с 53-годишния Димитър Грънчаров от Хаджидимово, разказа пред наш репортер синът му Иван. Той също е дългогодишен шофьор.

„В 00:30 се е качил на ферибота от Игуменица за Италия. Цял ден нямам вест, не знам на кораба ли е още или е качен на лодка или в някой лагер. Моля ви, ако някой го е видял, да ми пише", пише във Фейсбук 24-годишният син на Димитър.

Вчера се появи информация за още един изчезнал от Пиринско след пожара - санданчанинът Георги Махлелиев.

Близките на семействата се надяват да получат информация за изчезналите шофьори възможно най-скоро.

Димитър Грънчаров и синът му Иван

 Димитър Грънчаров и синът му Иван

Шофьорът Васил Асенов от Разлог, който е в неизвестност след пожара

 Шофьорът Васил Асенов от Разлог, който е в неизвестност след пожара

Още двама мъже, които са от София, също са в неизвестност след пожара - Васил Марков и Димитър Бояджиев.

След огнения ад на ферибот: Част от оцелелите се прибраха в България

Около 100 българи са били на горящия ферибот