0

36-годишната премиерка на Финландия Сана Марин беше съсипана от критики, след като беше хваната да купонясва в дискотека през уикенда до 4 сутринта, докато се води контактна на заразен с коронавирус. Марин, която е една от най-младите лидерки в света, се извини, след като светско издание публикува нейни снимки в дискотека в Хелзинки.

Младата премиерка отишла в дискотеката няколко часа, след като финландският министър на външните работи Пека Хависто се оказа заразен COVID-19. Марин се оправда, че екипът й я успокоил, че няма нужда да се изолира, въпреки че е контактна на заразен човек. "Трябваше да проява повече съобразителност и да проверя отново указанията, които ми бяха дадени. Наистина съжалявам, че не съм разбрала какво трябва да направя", заяви Сана Марин във Фейсбук.

Опозицията също критикува Марин, че по време на престоя в дискотеката тя не е видяла есемес, с който била информирана, че в крайна сметка трябва да се самоизолира. Премиерката се оправда, че не го е видяла, защото служебният й телефон е останал у дома й.