0

Е дин от основните канали на кремълската пропаганда - руският „Первый канал“ изтръпна, а всички противници на войната на Путин срещу Украйна се изпълниха с уважение – редактор в телевизията с антивоенен плакат в ръце нахлу по време на ефир и го показа на милиони зрители, а това на днешно според руското законодателство си е престъпление, покрай което престоят в затвора е повече от сигурен.

Смелчагата се появи в студиото на програма "Время" зад гърба водещата Екатерина Андреева с антивоенен плакат в ръце, на който пишеше No War. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат…“

Програмата не беше прекъсната.

"Наистина имаше инцидент с човек в кадър по време на живото излъчване на програма "Время". В момента тече вътрешно разследване", съобщиха от пресслужбата на Първи канал за РБК.

Руската полиция е задържала редакторката на „Время“ Марина Овсянникова. Тя е отведена в полицейския участък в Останкино, Москва.

Твърди се, че срещу нея е съставен протокол по модния през последните дни в Русия член 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения относно военната цензура за дискредитиране на руските въоръжени сили.