0

"Всеки човек, който иска да посети руския президент Владимир Путин, трябва да премине през редица медицински изследвания", пише британският в. "Сън".

"Желаещият да се види с държавния глава на четири очи е задължен да даде четири отрицателни теста за PCR теста за коронавирус и два отрицателни антигенни теста. На хората, искащи да посетят стопанина на Кремъл, също така се правят анализи за грип, глисти и стомашночревни инфекции. Разбира, че резултатите от всички изследвания трябва да са отрицателни. Чак след това гостите могат да влязат в чистата зона и да се видят с лидера на Руската федерация", посочва изданието от Обединеното кралство.

"Преди 9 май около 400 души, сред които и ветерани от Втората световна война, пристигнали в Москва, за да стиснат десницата на Путин, бяха поставени под карантина. Тези хора прекараха 14 дни в два петзвездни хотела в центъра на руската столица преди да отидат на парада на Червения площад и да застанат редом до президента", пише още вестникът.

"Предпазните мерки бяха въведени в началото на световната коронавирусна пандемия. Въпреки намаляването на случаите в Русия, те не бяха облекчени", добави "Сън".