0

Т ретият кръг от преговорите между Русия и Украйна ще се проведат днес, 7 март от 17 часа московско време. Това заявиха от кабинета на Володимир Зеленски. От администрацията му добавят, че в състава на киевската делегация няма никакви промени.

В събота стана ясно, че Денис Киреев, който беше част от украинския екип по време на първият кръг преговори, е загинал. Главното разузнавателно управление на Украйна обясни, че Киреев е бил служител на Държавното разузнавателно управление и е умрял "при изпълнение на специална задача".

Междувременно стана ясно и че в по време на дипломатическия форум в Анталия се очаква външните министри на Руската федерация и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба да се срещнат, съобщи за РИА Новости говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. „Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира разговор между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър. Дмитро Кулеба с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, каза тя.