0

В ойната ще приключи, когато Украйна достигне административните си граници, а активната част на военните операции ще приключи до края на тази година, като украинските въоръжени сили ще влязат в Крим още преди това, заяви ръководителят на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов в интервю за украинска медия.
Ръководителят на Главното разузнавателно управление също така отбелязва, че Русия има два варианта за прекратяване на войната: "смяна на политическото ръководство при формално запазване на териториалната цялост" или "разделяне на Русия на три или повече части".
Буданов очаква критичната точка да настъпи през август, когато украинските военни ще започнат активно да използват нови оръжия.

Освен това Буданов твърди, че е имало опит за антентат срещу руския президент Владимир Путин, като това се е случило веднага след избухването на войната в Украйна.

„Имало е опити за покушение срещу Путин… дори е имало опит за покушение срещу него не толкова отдавна, както се твърди, от представители на Кавказ. Това не е публична информация. Напълно неуспешен опит за убийство, но наистина се е случило … било е преди около 2 месеца. Още веднъж казвам, че беше неуспешно. Няма публичност за това събитие, но имаше такова“, казва Буданов.

В същото време съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Антон Герашченко коментира опита за убийство на Путин, за който съобщи началникът на Главното разузнавателно управление.
Нахлуването в Украйна доведе Русия до пълна геополитическа изолация. Путин е в морален банкрут, той вижда, че митът за непобедимата руска армия, в която са инвестирани трилиони рубли, е разбит. Вижда, че руската армия губи от украинската, която е няколко пъти по-малка и има десетки пъти по-скромна логистична подкрепа. Това показва пълния крах на политиката на Путин през всичките 22 години.
Преди това Зеленски даде да се разбере в Давос, че Украйна не планира да върне Крим със сила. "Вижте, към днешна дата съм сигурен, че това ще са стотици хиляди загинали от наша страна. Не броя хората от другата страна, от страната на врага. От наша страна убитите ще са стотици хиляди", каза той.