0

С лужител на Белия дом, облечен като великденски заек, помогна на президента на САЩ Джо Байдън да избегне трудни въпрос на журналисти, които започнаха да го разпитват за Афганистан и Пакистан.

Странната сцена се разигра по време на традиционно честване на католическия Великден в Белия дом. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват как американският лидер разговаря с представител на медиите. Той започва да коментира напрегната ситуация около Афганистан и Пакистан и се опитва да обясни, че талибаните не трябва да управляват, когато голямо великденско зайче внезапно се приближава до него и го отвежда. Оказва се, че въпросният мистериозен заек е Меган Хейс, която работи в Белия дом.

Историята предизвика поредната вълна от подигравки към 79-годишния Байдън. Според мнозина, заекът е прекъснал държавния глава, за да не допусне поредния си лапсус. През последните месеци американският президент попадна в много неловки ситуации, като бъркаше имена на хора и градове, длъжности и дори беше заснет да се ръкува с въздуха.