0

Е ксплозии разтърсиха украинската столица Киев и западния град Лвов тази сутрин, но към  момента няма информация за жертви или нанесени щети, предаде Ройтерс. Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че спасители и медици работят на място в покрайнините на града.

Самият той съобщи за експлозии в Дарницки район в социалните мрежи и допълни, че по-късно ще даде подробности за евентуални жертви.

Кличко призова жителите да реагират на сирените за въздушна тревога и предупреди хората, избягали от града, засега да не се връщат заради безопасността си.

Оказа се, че завод за производство на военна техника е бил подложен на руски ракетен обстрел, съобщи кореспондент на Франс прес, писа БТА.

Руското министерство на отбраната потвърди информацията.

"С високоточни оръжия "въздух - земя" с голям обсег бяха унищожени производствени сгради на бронетанковия завод в Киев и цехове за ремонт на военна техника в Николаев", съобщи пред журналисти говорителят на министерството Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и АФП.

Въздушните удари са нанесени ден, след като Москва предупреди, че руските сили ще увеличат атаките срещу украинската столица.

Губернаторът на Лвовска област също съобщи за въздушни удари в района. В приложението Телеграм Максим Козицки написа, че руски самолет Су-35 е излетял от летището в Барановичи в Беларус и е нанесъл ракетни удари по Лвов. Украинската система за противовъздушна отбрана е унищожила четири крилати ракети, допълни Козицки, без да даде подробности за възможни жертви или щети.