0

Р уски военни не са убивали цивилни в Буча. Това заяви руското министерство на отбраната относно клането в близост до украинската столица Киев, предаде АФП.

„За времето, когато това селище беше под контрола на руските въоръжени сили, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия“, казаха от министерството.

Снимките и видеозаписите на трупове, разпръснати по улиците на Буча, са "поредната продукция на киевския режим за западните медии", се добавя в изявлението.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че „клането в Буча е било съзнателно“, след като вчера там бяха открити много трупове на цивилни, предаде Франс прес.

„Руснаците искат да унищожат колкото може повече украинци. Трябва да ги спрем и да ги изхвърлим. Настоявам за нови опустошителни санкции от Г-7 СЕГА“, написа в Туитър той.

„Регионът на Киев. Адът на 21-и век. Телата на мъже и жени, убити, докато са с вързани ръце. Най-тежките престъпления на нацизма отново са в Европа. Това е било направено съзнателно от Русия“, посочи в Туитър от своя страна Михайло Подоляк, съветник в украинската президентска канцелария.

Ликвидираха литовски режисьор в Мариупол