0

Н орвежката пощенска служба Posten пусна близо 4-минутна коледна реклама, наречена "Когато Хари срещна Дядо Коледа", която разиграва любовната история между Дядо Коледа и негов приятел, за да отбележат 50-годишнината от декриминализирането на еднополовите връзки в страната.

Видеото, което е препращане към филма от 1989 г. "Когато Хари срещна Сали", показва първата случайна среща на Хари и Дядо Коледа, като последният носи подаръци и Хари го хваща. Те си разменят погледи, преди Дядо Коледа да се отправи към следващата къща.

Това се случва през годините и всяка година Хари се подготвя да се срещне с Дядо Коледа, като взема дрехите си и се подготвя, за да изглежда най-добре. Постепенно те преминават към чат, игра и размяна на подаръци, но Хари страда всеки път, когато новогодишният герой си тръгва след романтичната им среща.

За предстоящите празници той пише писмо до Дядо Коледа, в което му казва: „Всичко, което искам за Коледа, си ти“.

В края на видеото Дядо Коледа казва, че тази година асистентът разнася подаръци вместо него и той има време да бъде с Хари. Мъжете се целуват и видеото свършва.

Дни след публикуването на видеото в YouTube канала на Norwegian Post има почти милион гледания, а броят на нехаресванията беше 6,5 хиляди срещу 18 хиляди харесвания. Мненията на хората за видяното са разделени. Мнозина вярват, че това осквернява свещените отношения между Дядо Коледа и съпругата му. В коментарите един от зрителите предположи, че следващото видео ще е реклама с лесбийка г-жа Дядо Коледа. Други просто харесват рекламата.