0

Б ританският престолонаследник и съпругата му участват като гости в епизод на сериала „Ийстендърс“, с който ще се отбележи платиненият юбилей на кралица Елизабет Втора, предаде Би Би Си.

Принц Чарлз и херцогиня Камила се присъединиха към обитателите на фиктивния площад „Алберт скуеър“ за улично парти по случай 70 г. от възкачването на трона на кралицата.

Сцените били заснети през март т. г., когато двете кралски особи посетиха снимачната площадка на сапунката и се срещнаха с членове на актьорския състав. Епизодът ще бъде излъчен на 2 юни по първи канал на телевизия Би Би Си.

Зрителите вече са видели как Мик Картър (чиято роля се играе от Дани Дайър) решава да организира парти по случай юбилея за жителите на площада. По-късно той намеква, че ще присъстват и някои много специални гости.

В юбилейния епизод участниците в партито изпадат в шок, когато се появяват кралските особи. Чарлз и Камила биват посрещнати от Мик и Линда Картър (чиято роля се играе от Кели Брайт), които ги представят на жителите на фиктивния лондонски квартал Уолфорд.

Описвайки срещата си с кралската двойка, Брайт заяви, че те са били „изумителни“. „Просто си помислих, леле, те никога не са правили нещо подобно преди. Те наистина не знаеха какво да очакват. Имам предвид, че това трябва да е било голямо изпитание за нервите им и напълно различно от това, което е нормално за тях“, заяви актрисата. „Надявам се, че и те са се наслаждавали (на снимките), колкото и ние“, добави тя.

Изпълнителният продуцент Крис Кленшоу заяви, че за шоуто е било „истинска чест“ да има Чарлз и Камила като изпълнители в „един от най-специалните епизоди на „Ийстендърс“. „Линда Картър, естествено“, е в стихията си и е замаяна от вълнение, докато Техни Кралски Височества пристигат в Уолфорд. Но не само за нея, за всички нас от „Ийстендърс“ това бе извънредно специален ден, който ще остане в историята на „Ийстендърс“, подчерта той.

Това не е първата кралска визита за популярния сериал, който се излъчва от 1985 г. През 2001 г. самата кралица посети звездата на сапунката Барбара Уиндзор, която играеше ролята на Пеги Мичъл в „Ийстендърс“. А принц Чарлз се появи в друг британски сериал - „Коронейшън Стрийт“, през 2000 г., за да отбележи 40-годишнината на шоуто, припомня Би Би Си.