И зпълнителят Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, праща студентка в Космоса. Той отново показа, че носи голямо сърце и ще финансира образованието на 18-годишната Татяна Иванова от Добрич, която мечтае да бъде първата българска жена, полетяла в Космоса.

Чрез фондацията „100 слънца“ Килата ще сбъдне мечтата на Татяна и тя ще замине за САЩ през февруари 2022 г., за да участва в академия по проекта PoSSUM и Международния институт по космически науки. Иванова може и да се похвали с най-висок резултат миналата година, участвайки в международното състезание Space Magica Online Space Quiz World Cup.

Репортер на „Телеграф“ потърси Килата за коментар, а той заяви:

Така е, Татяна ще е първият човек, който моята фондация „100 слънца“ ще подкрепи

Искам да помагам на подготвени хора, с ясни цели и ако мога да съм полезен, ще дам всичко от себе си“.

Именно с брилянтна подготовка по пътя към своята мечта спечелва и Татяна. „Това не е момиче, което просто си мечтае за нещо. Тя е супер подготвена за тези неща. С отлични оценки и най- големите показатели в лагерите. Не е някаква фантасмагория, ами напротив. При нея видях, че е много добре подготвена и всяка една крачка, която предприема, е изключително добре премислена. Не е за шоуто, а защото наистина го иска и може“, категоричен е Явор Янакиев.