0

12 часа е продължила операцията по отстраняването на тумора в главата на фолкзвездата Сашка Васева. Това съобщи пред „Телеграф“ съпругът й Христо Бакърджиев. Голямата интервенция по план трябваше да се състои между 1 и 3 декември, но предварителните процедури за намаляването на отоците дадоха добри резултати. Затова лекарите решиха, че могат да я оперират и по-рано.

На 29 ноември Сашка преживя основната 12-часова операция и с Божията помощ прескочи трапа

Сега започва възстановяването, което според директора на най-известната баварска болница - шеф на неврохирургията и ръководещ операцията, Jörg Christian Tonn, ще трае от 3-4 месеца до 1-2 години в зависимост от организма и защитните сили, както и терапията“, разказа Христо Бакърджиев. Преди седмица той се похвали, че по време на престоя си в немската болница изпълнителката на „Левовете в марки“ е качила 11 кг и е преживяла най-трудния период, заради който се е забавила хирургичната интервенция. Благодарение на процедурите, които й правят, отоците в главата спаднаха значително, тъй като иначе има доста по-голям риск от усложнение за пациентката. „Слава Богу има вече сили и енергия в сравнение отпреди един месец, тогава едвам мъждукаше светлинката й. Положителната енергия ще помогне силно“, каза още пред „Телеграф“ мъжът на Сашка Васева.

Цели 10 г. пионерката на лекия жанр живее с грешна диагноза, заради която загуби зрението си. Доскоро лекарите смятаха, че причината са атрофиралите зрителни нерви. През това време Дупнишката Мадона опита всякакви алтернативни методи да си помогне, включително и обикаляйки чудотворните извори с лековита вода из страната, но нищо не й помагаше. Едва в края на лятото е разбрала, че всъщност тумор притиска нерви в мозъка й, заради които спря да вижда. Тогава се оказало, че големината му вече е колкото яйце и Христо Бакърджиев решил, че е крайно време да поеме нещата в свои ръце и я завел в немска болница, където да я спасят. Разходите за момента ги поема той, но признава, че ще има нужда от финансова помощ за следоперативното лечение, затова обяви дарителска сметка, на която приятели и почитатели могат да превеждат суми според възможностите си:

IBAN: BG86RZBB91554455289907
SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Христо Бакърджиев

 

Доведеният син се извини на мъжа й

Момчето, представило се за доведен син на Сашка Васева и хвърлило обвинения към мъжа й, че крие медицинската документация за заболяването й, заради което пропадна концертът в нейна подкрепа, се извини публично във Фейсбук. „Искам да поднеса най-искрени извинения към Христо Бакърджиев. Съжалявам за казаното от мен, под въздействие на гняв го нападнах, без да мисля. В последно време се бяхме отчуждили и под влиянието и на други хора аз реших, че той не постъпва правилно с лечението й. Осъзнавам постъпката си, най-глупавото нещо в моя живот е да застана срещу най-близките си! Бях обиден, че ми отказа да отида. Сега си давам сметка, че съм сбъркал и поднасям извинения както на Христо Бакърджиев, така и на нейните фенове. Не си дадох сметка колко тежко е на Христо и че цялата тежест за гледането падна на него и че прави невъзможното да я спаси. Христо е много добър човек и знам, че ще ми прости. Въпреки че са огорчени, ми се обадиха да ми кажат, че ме обичат и ми прощават. Аз искам да му благодаря, че е неотлъчно до нея, почти не спи, за да се грижи за Сашка. Днес се видяхме на камера, получих нужните документи, ако организаторите на концертите искат да ги осъществят. Също така предвид ковид обстановката разбрах, че в България в момента не се извършват тези тежки интервенции. Моля се всеки ден на Бог да се възстанови и да прогледне. Знам, че и тя също обича много Бог. Макар и изтощена, прошепна, че чувства положителната енергия и любовта на хората и това я държи жива!“, заяви Станислав Александров-Стас. „Казах му, че не държа да ми се извинява публично“, добави пред „Телеграф“ Христо Бакърджиев.