0

13-членно жури избира победителите на най-големия международен фестивал за късометражно кино в България In the Palace, който ще се проведе от 31 май до 7 юни в Двореца на културата в Перник.

В състава на журито, което ще определя победителите в категориите за най-добър игрален; анимационен; документален и експериментален филм в професионална и студентска конкурсна програма; питчинг сесия, влиза и директорът „Съдържание и бизнес развитие“ на вестниците “Телеграф” и “Мач Телеграф” и Telegraph online - част от НОВА Броудкастинг Груп.

Сред останалите в журито са Зоран Галич - продуцирал пълнометражни и късометражни игрални филми, документални филми и един анимационен филм, Огньен Петкович, който печели 21 международни и национални награди за късометражните си филми, Пол Негоеску има късометражни филми, награждавани и селектирани на фестивали като Кан, Берлинале, Карлови Вари, Ротердам, Светослав Стоянов е режисьор, продуцент и съосновател на продуцентска компания “Портокал“ и др. Билети за Международен фестивал за късометражно кино In The Palace могат да бъдат закупени на място от Двореца на културата в Перник.