0

180 часа полезен труд ще изтърпи Курт Зума затова, че изрита домашния си любимец.

В допълнение към това наказаниe защитникът на “Уестхям” ще има забрана да отглежда котки за срок от 5 години, съобщава BBC.

Присъда, макар и по-лека, получи и по-малкият брат на Зума – Йоан, стана ясно от изслуването.

24-годишният Йоан е снимал сцената с телефона си, което съдът отчита като “подбудителство към насилие”. Той ще трябва да извърши 140 часа обществено полезен труд.

“Двамата сте участвали в позорна и осъдителна постъпка над домашното животно”, каза съдията и обърна внимание, че поведението им, като известни личности, “служи за подражание от страна на младите хора”.

Клипът, публикуван през февруари в Twitter, предизвика вълна от възмущение. В следствие на това службата по закрила на животните в Обединеното кралство предприе разследване.

Зума побърза да се извини за постъпката си, но това не му спести съдебното дело, както и наказанието.

Той е бил глобен от клуба си в размер на 250 000 паунда заради значителни загуби от фирмата-спонсор, става ясно от съдебното изслушване.

Журналистът Дан Уотън изказа възмущението си в Twitter от постъпката на футболиста и написа: "Като собственик на котка, злоупотребата на Кърт Зума с неговия домашен любимец ме накара да се почувствам отвратен тази вечер. Как може някой да третира животното си така за спорт и евтин смях? Никога повече не трябва да притежава котка".