0

З вездите от филмовата поредица за приключенията на Хари Потър - Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт се събраха отново с други членове на актьорския състав и снимачния екип за специална телевизионна ретроспектива по случай 20-годишнината от излизането на екран на първия филм, предаде Ройтерс.

Авторката на романите за Хари Потър Дж.К. Роулинг обаче не беше сред присъстващите лично в шоуто. Роби Колтрейн, изиграл Хагрид, Джейсън Айзъкс (Луциус Малфой), Хелена Бонам Картър (Белатрикс Лестранж), Гари Олдман (Сириус Блек), режисьорът Крис Кълъмбъс и други звезди на осемте филма се присъединиха към бившите деца актьори за предаването "Завръщане в Хогуортс" на снимачната площадка в Лийвсдън, където е заснет първият филм.

Специалният епизод ще бъде излъчен на 1 януари по стрийминг платформата HBO Макс. В ретроспективата актьорският състав се завърна към оригиналния декор на училището Хогуортс от първия филм от поредицата "Хари Потър и философският камък", излязъл на екран през ноември 2001 г.

Даниел Радклиф е само на 11 години, когато за първи път се превъплъщава в Хари Потър. Той с носталгия си спомни как през лятото не са им разрешавали да подстигват косите си, и как на снимачната площадка са му се случили много неща за първи път - първа целувка, първо гадже.

Емма Уотсън, която изпълнява ролята на Хърмаяни, споделя, че за нея срещата е била "неочаквана радост". А режисьорът на сагата Крис Кълъмбъс е убеден, че филмите за момчето-магьосник, са "най-великата детска площадка в света".