0

П евицата Адел грабна три награди, в това число силно желания приз за най-добър албум на годината, на церемонията по връчването на британските музикални отличия БРИТ. 

Поп иконата бе отличена за четвъртия си студиен албум „30”. Тя спечели още и наградите за песен на годината с хита „Easy on Me” и за изпълнител на годината.

Другата голяма британска поп звезда Ед Шийран спечели приза за автор/композитор на годината, а младата американка Оливия Родриго стана най-добър международен изпълнител.

Адел е големият победител на наградите БРИТ
БРИТ БРИТ БРИТ
5

На тазгодишното издание в Лондон за пръв път нямаше отделни награди за мъже и жени. Половото разделение на категориите бе премахнато, за да бъдат отличавани артистите „само за работата и музиката си”, обясниха организаторите.

„Разбирам защо смениха името на тази награда, но наистина ми харесва да бъда жена, изпълнителка, наистина”, заяви Адел под аплодисментите на публиката в „О2 Арена”.

Британецът Сам Смит, който не се смята нито за мъж, нито за жена, не участва в миналогодишните награди с мотива, че не попада в нито една категория.