0

Т в водещият на тотото Деян Славчев–Део влиза в затвора. Това се случва в актьорския му дебют в игралния филм „Бунтът на L.“, който БНТ 1 ще излъчи в неделната си киновечер. Лентата е на режисьора Киран Коларов, той е автор и на сценария, а главната женска роля на Лариса се изпълнява от неговата дъщеря Фани Коларова. 

Део играе Динко Хаджидинев, по прякор Лорис. Той е отличник от Английската гимназия в Бургас, награден със златен медал. В деня на абитуриентския си бал той прави опит да избяга на Запад, като се промъква на борда на търговски кораб. Издаден от своя съученичка и съседка, той е заловен и осъден. Престоят му в затвора постепенно го пречупва и отчуждава от света. 

Лентата е заснета през 2006 г. от оператора Красимир Костов. В нея участва и певецът Дичо Христов, който по това време е вокал на група Д2. По това време Д2 и Део са на върха в музикалните класации с хита „Две следи напред“. Актьорът Дичо влиза в ролята на Сяров. Любими комици също се включват в драмата – Христо Гърбов е Ашо, Димитър Рачков – лейтенант Николов.

Захари Бахаров играе Маркуча, а Васил Банов – Нереза. Валентин Танев и Валентин Ганев са съответно Зарев и Жорж Георгиев. Майката е Нели Топалова, а бащата – Васил Димитров. Големият ни режисьор Крикор Азарян пък е бащата на Ачо. 

Актьорският дебют на Део е запомнен и с парадоксалния факт, че той изигра подобно нещо на това, което му се случи няколко години по-рано в живота – през 2001 г. той бе арестуван с пакетче кокаин.